فهرست مطالب

پژوهشنامه بیمه
سال سی و پنجم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد رضایی، فریدون رهنما رودپشتی*، حمیدرضا سعید نیا، زهرا علی پور درویش صفحات 9-36

    هدف:

     صنعت بیمه کشور به شدت رقابتی شده و این ایجاب می کند ساختار سازمانی و منابع شرکت های بیمه به سمت ارزش آفرینی حرکت کنند تا بتوانند به بهترین نحو از فرصت های موجود در جهت جذب مشتریان استفاده کنند. در غیر این صورت، به مرور زمان از ذهن مشتریان خارج شده و از صحنه رقابت حذف می گردند. از سویی، به اعتقاد کلر، ارزش آفرینی برند از اقدامات موثر در جهت کسب مزیت رقابتی و جلب اعتماد مشتریان است. از این رو، پژوهش حاضر به ارایه الگوی ارزش آفرینی برند در صنعت بیمه با تاکید بر بیمه عمر پرداخته است.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران بیمه عمر سه شرکت بیمه سینا، پاسارگاد و ایران بود که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند و از مصاحبه برای گردآوری داده های مورد نیاز استفاده گردید و به روش کیفی و رویکرد داده بنیاد تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل داده ها با کدگذاری باز، محوری و انتخابی سرانجام به ارایه مدل نهایی شامل شش بعد اصلی و بیست وهفت بعد فرعی انجامید.

    نتیجه گیری

    تحلیل صورت گرفته نشان داد افزایش سالانه حق بیمه متناسب با نرخ تورم، مهم ترین راهکار کاهش اثرات منفی تورم بر قراردادهای بیمه عمر است. به عبارتی، "نرخ تعدیل حق بیمه" و "سرمایه بیمه نامه" باید سالانه متناسب با نرخ تورم افزایش یابندتا بیمه برای مشتریان ارزش آفرین باشد.

    کلیدواژگان: ارزش آفرینی برند، صنعت بیمه، بیمه عمر، رویکرد داده بنیاد
  • ابوالفضل شاه آبادی*، فاطمه مهدی پور، علی مرادی صفحات 37-66

    هدف :

    ریسک نهفته در فعالیت های کارآفرینانه و مشکل تامین مالی حوزه کارآفرینی دو چالش عمده ی پیش روی توسعه فضای کارآفرینی است. اما، توسعه صنعت بیمه به عنوان نهاد محوری تقلیل ریسک مالی از یک سو و نهاد سرمایه گذاری از سوی دیگر می تواند به رفع این دو چالش کمک نماید.

    روش شناسی:

     این تحقیق با رویکرد داده های تابلویی و روش گشتاورهای تعمیم یافته، تاثیر ضریب نفوذ بیمه بر فضای کارآفرینی در دو گروه از کشورهای منتخب درحال توسعه و توسعه یافته را طی دوره 2018-2013 برآورد نموده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تاثیر ضریب نفوذ بیمه بر فضای کارآفرینی در هر دو گروه از کشورهای منتخب مثبت و معنادار است. همچنین، تاثیر متغیرهای کنترل شامل سرمایه انسانی، تحقیق و توسعه، آزادی اقتصادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه مالی بر فضای کارآفرینی در هر دو گروه از کشورهای منتخب مثبت و معنادار است.

    نتیجه گیری

    افزایش سهم بیمه در اقتصاد کشورهای منتخب به بهبود فضای کارآفرینی کمک نموده است. بنابراین، افزایش ضریب نفوذ بیمه به عنوان یک راهکار جهت توسعه فضای کارآفرینی باید مدنظر سیاست گذاران کلان اقتصادی در کشورهای منتخب قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: فضای کارآفرینی، ضریب نفوذ بیمه، سرمایه انسانی، آزادی اقتصادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • الهام نوبهار*، محسن پورعبادالهان کویچ، ربابه بهلولی صفحات 67-92
    هدف

    عدم تقارن اطلاعات بین شرکت های بیمه و بیمه شدگان و مشکلات ناشی از آن یکی از مهم ترین مسایل مطرح در صنعت بیمه است که می تواند سود شرکت های بیمه را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و آنها را با ریسک های قابل توجهی مواجه سازد. در این بین، ریسک کژگزینی یکی از مهم ترین مشکلات ناشی از عدم تقارن اطلاعات است. در این راستا، مطالعه حاضر به بررسی وجود ریسک کژگزینی در صنعت بیمه درمان ایران پرداخته است.

    روش شناسی:

    در این مطالعه از داده های مستخرج از طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی ایران در سال 1395 استفاده شده است. برای بررسی وجود ریسک کژگزینی در صنعت بیمه درمان ایران، ابتدا متغیر سلامت پنهان هر خانوار با برآورد تابع تقاضای خدمات بهداشتی و درمانی به روش حداقل مربعات غیرخطی (NLS) محاسبه شده است. سپس، با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنف دو نمونه ای و همچنین مقایسه توزیع سلامت پنهان خانوارهای بیمه شده و بیمه نشده وجود ریسک کژگزینی مورد آزمون قرار گرفته است.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از آزمون کولموگروف-اسمیرنف دو نمونه ای نشان داد توزیع متغیر سلامت پنهان در دو گروه خانوارهای بیمه شده و بیمه نشده برابر نیست. به عبارتی، در وضعیت سلامت خانوارهای بیمه شده و بیمه نشده تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین مقایسه توزیع متغیر سلامت پنهان نشان دهنده پایین تر بودن سطح سلامت پنهان خانوارهای بیمه شده نسبت به بیمه نشده است. بنابراین، وجود ریسک کژگزینی در صنعت بیمه درمان ایران تایید شد. همچنین، پارامتر ریسک گریزی خانوارها برای مصرف خدمات بهداشتی و درمانی () برابر 1109/0 و برای مصرف سایر کالاها () برابر 0226/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری:

    نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از وجود ریسک کژگزینی در صنعت بیمه درمان ایران است. به علاوه، افراد در مصرف خدمات بهداشتی و درمانی ریسک گریزی بیشتری نسبت به مصرف سایر کالاها و خدمات دارند. بنابراین، با توجه به چارچوب تحلیل و نتایج حاصل از آن، راه کارهایی جهت به حداقل رساندن ریسک کژگزینی در شرکت های بیمه درمان ارایه شده است.

    کلیدواژگان: کژگزینی، بیمه درمان، توزیع سلامت پنهان، حداقل مربعات غیرخطی، ایران
  • نازیلا نیاکان لاهیجی*، منیژه حقیقی نسب صفحات 93-122
    هدف

    در فرایند مدیریت بازاریابی، بخش بندی بازار کلیه تصمیمات مربوط به آمیخته بازار اعم از طراحی محصول، فیمت گذاری، توزیع و تبلیغات را تحت تاثیر قرار می دهد و اجرای درست آن باعث می گردد تا بازاریابان درک بهتری از مشتریان به دست آورند و با طراحی مناسب آمیخته بازاریابی نیازهای آنها را بهتر برآورده سازند. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف شناسایی بخش های بازار بیمه بدنه خودرو که اهمیت، جایگاه و حجم فروش بالایی در صنعت بیمه دارد، صورت پذیرفته است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کمی است. جامعه آماری آن از مشتریان بیمه های بدنه خودرو یکی از بزرگترین شرکت های بیمه ایران در سال 1397 شامل بیش از 20 هزار فقره بیمه نامه تشکیل شده بود که از این بین تعداد 972 فقره به روش تصادفی به عنوان حجم نمونه تعیین و اطلاعات آنها از پایگاه داده سیستم های صدور بیمه نامه های بدنه خودرو شرکت مذکور استخراج گردید. همچنین، از متغیرهای عمر و ارزش خودرو، تعداد سیلندر، مورد استفاده، شیوه پرداخت حق بیمه، سابقه خسارت قبلی و مدت بیمه نامه جهت بخش بندی بازار استفاده شد.

    یافته ها: 

    تحلیل خوشه بندی دومرحله ای به شناسایی چهار بخش در بازار بیمه های بدنه خودرو منجر شد و پیشنهاد گردید خوشه یک به عنوان بازار هدف مدنظر قرار گیرد که بزرگترین بخش شناسایی شده است. همچنین، با توجه به این که استفاده از خودرو جهت انجام اداری و امور شرکتی از ویژگی های اصلی این خوشه است، پیشنهاد شد بر راهبردهای مربوط به B2B شامل فروش بیمه نامه بدنه همراه سایر بیمه نامه ها به بنگاه، در نظر گرفتن تسهیلات و تخفیفات خاص برای آنها و فروش مستقیم تمرکز شود.

    کلیدواژگان: بخش بندی بازار، بیمه بدنه خودرو، خوشه بندی
  • محمدعلی رستگار*، زهرا منشوری صفحات 123-157
    هدف

    این تحقیق با هدف بررسی اوراق مرگ ومیر شکل گرفته که یک فرصت سرمایه گذاری جذاب برای بازار سرمایه، ابزار مدیریت ریسک و دست یابی به منبع جدید تامین مالی برای شرکت های بیمه و ابزار تنوع بخشی سبد سرمایه گذاری و افزایش بازدهی آن برای سرمایه گذاران محسوب می شود.

    روش شناسی:

     در این پژوهش ابتدا نرخ مرگ ومیر گروه های سنی 5 ساله طی سال های 1996 تا 2016 برآورده و با روش تجزیه ارزش منفرد، پارامترهای مدل لی کارتر تخمین زده شد. در گام بعد، با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو، حالات مختلفی برای شاخص مرگ ومیر ایران در سه سال آتی تولید شد. در نهایت، بر روی نرخ سود و آستانه فاجعه تحلیل حساسیتی انجام شد تا واکنش قیمت به تغییرات نرخ سود و تغییرات بازه آستانه مورد بررسی قرار گیرد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد در پایان عمر سه ساله این اوراق، با افزایش نرخ سود، قیمت آن افزایش می یابد. همچنین، با افزایش سطح آستانه، قیمت این اوراق افزایش می یابد؛ زیرا احتمال عدم بازپرداخت از جانب ناشر کاهش می یابد. اگر نیز ناشر بازه آستانه را دو واحدی تعیین کند با ثابت نگه داشتن سایر شرایط، قیمت این اوراق کاهش می یابد.

    نتیجه گیری:

     در این پژوهش سعی شد اوراق مرگ ومیر به عنوان یک ابزارمالی موجود در بازارهای جهانی معرفی و امکان انتشار آن در ایران بررسی گردد. به علاوه، با روش تنزیل عایدی، قیمت این اوراق برای سرمایه گذاران و ناشران داخلی مشخص شود.

    کلیدواژگان: اوراق مرگ ومیر، قیمت گذاری، روش لی کارتر، شبیه سازی مونت کارلو
  • منیژه یادگاری*، تورج مجیبی، نیلوفر ایمان خان، سید علی مهدی زاده اشرفی صفحات 157-184
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی و در اختیار قرار دادن الگویی برای برندسازی کارفرما در شرکتهای بیمه خصوصی ایرانی بود.

    روش شناسی:

     این پژوهش تحقیقی کاربردی از منظر هدف پژوهشی با رویکرد توسعه بوده که جمع آوری اطلاعات و داده در آن به صورت کیفی انجام شده و در نهایت، از منظر پژوهش های محیطی، پیمایشی تلقی می گردد . در این تحقیق جهت جمع آوری داده ها از دو ابزار مصاحبه و پرسشنامه استفاده گردید همچنین خبرگان این پژوهش را  22 تن از افراد خبره و باسابقه صنعت بیمه ایران و مدیران ارشد شرکت های فعال بیمه ای در حوزه سرمایه انسانی تشکیل دادند.    

    یافته ها

      یافته های پژوهش نشان داد که سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی منتج از تحلیل اطلاعات و داده ها، ارایه دهنده 16 مقوله کلی در قالب مدل پارادایمی بوده است که شامل مواردی همچون: شرایط علی، مقوله محوری شایسته گرایی، استراتژی های استقرار، عامل های زمینه ای و شرایط مداخله گر و شرایط تسهیل کننده و پیامدهای فرآیند الگوی برندینگ کارفرما در شرکت های بیمه خصوصی و رابطه های بین ابعاد مختلف آن را آشکار می کند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که برندسازی کارفرما در شرکت های بیمه برمبنای تعادل کار و زندگی، پاداش و مزایا، مسئولیت اجتماعی، قدرت برند سازمان، برندسازی داخلی، محیط کاری، شایستگی های فردی و تخصصی، فرهنگ و محیط سازمانی تحقق می یابد. 

    کلیدواژگان: برندسازی کارفرما، شرکت های بیمه، نظریه داده بنیاد، شایسته گرایی
  • محمدامین بزرگمهر*، حسین صابری صفحات 185-208
    هدف

    در مطالعه حاضر، نظریه اختصاص تغلیظ دیه به قتل های عمدی، به عنوان یکی از دیدگاه های فقهی و حقوقی نوین در مساله تغلیظ دیه در تمامی انواع قتل و از جمله قتل های ناشی از حوادث رانندگی معرفی شده و تاثیر آن بر میزان تعهدات قانونی شرکت های فعال در حوزه بیمه اشخاص ثالث مورد بررسی قرار گرفته است؛ با این هدف که الهام بخش نهاد قانونگذاری در اصلاح قوانین و مقررات مربوط قرار گیرد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر با استفاده از شیوه توصیفی-تحلیلی و از طریق کاوش و جستجو در منابع کتابخانه ای شامل قوانین، کتب فقهی و حقوقی، مقالات و سایر پایگاه های داده ای مرتبط، انجام شده است.

    یافته ها:

     اصل تغلیظ دیه قتل در ماه های حرام مورد اتفاق فقهای اسلامی است، اما در خصوص دامنه شمول آن نسبت به تمامی انواع قتل و نیز نسبت به جنایات مادون قتل اختلاف نظراتی وجود دارد که در این میان، قانون مجازات اسلامی نظریه تعمیم تغلیظ دیه بر همه اقسام قتل را مورد پذیرش قرار داده است. لکن دستاورد نوآورانه پژوهش حاضر نشان می دهد که از منظر فقه امامیه و حقوق کیفری، دلایل و مستندات متعددی برای اختصاص حکم تغلیظ به قتل های عمدی وجود دارد که شایسته است مورد توجه قانونگذار به ویژه در صنعت بیمه قرار گیرد.

    نتیجه گیری:

     پذیرش نظریه اختصاص تغلیظ دیه به قتل های عمدی، از یک سو با شرایط و مقتضیات کنونی جامعه ایران سازگاری بیشتری دارد و از سوی دیگر باعث کاهش قابل توجه تعهدات قانونی شرکت های ارایه کننده بیمه اشخاص ثالث خواهد بود که میزان آن معادل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه های حرام می باشد؛ زیرا با لحاظ کردن نظریه فوق الذکر در قوانین مربوط، تغلیظ دیه در جنایات شبه عمد ناشی از سوانح رانندگی، سالبه به انتفای موضوع بوده و در نتیجه آن، بسیاری از مشکلات مربوط به مطالبه دیات مازاد بر سقف تعهد بیمه گران نیز مرتفع خواهد شد.

    کلیدواژگان: نقد فراتقنینی، تغلیظ دیه، ماه حرام، جنایات شبه عمد، بیمه اشخاص ثالث
  • سید محمدجواد میرطاهر*، غلامرضا سلیمانی امیری، سید عباس موسویان صفحات 209-240

    هدف :

    این پژوهش بررسی ریسک های بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی و اقسام مختلف ریسکهای  مترتب بر دو مدل عملیاتی بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی و ارایه روش های  مختلف پوشش این ریسک ها است. بررسی ریسک و چگونگی مدیریت آن از جمله مهم ترین چالش های مدیران در شرکت ها و صنایع مختلف است. صنعت بیمه نیز از این قاعده مستثنی نیست و وجود مشکلات متعددی در توزیع ریسک های صنعت بیمه و مطالبات شرکت های بزرگ بیمه که تا مدت های طولانی بازپرداخت نمی شود و روز به روز بر میزان مطالبات اضافه می شود، لزوم طراحی و بکارگیری ابزارهای نوین مالی جهت حل مشکلات صنعت بیمه را دوچندان می کند. یکی از ابزارهای نوین مشتقه مالی که کمک مضاعفی به پوشش و انتقال ریسک می کند و به عنوان یکی از اوراق بهادار بیمه ای نیز می تواند به توازن ریسک و همچنین آزادسازی ظرفیت نگهداری هر ریسک در شرکت های بیمه و بیمه اتکایی کمک نماید، معاوضات بیمه های غیرزندگی است. علاوه بر آن نگاه متفاوت شرکت های بیمه به ریسک ها و احتمال وقوع آن ها می تواند منجر به شکل گیری بازار معاوضات بیمه ای خصوصا معاوضات حوادث فاجعه آمیز شود.

    روش شناسی: 

     ابتدا براساس مطالعات کتابخانه ای و با روش تحلیلی-توصیفی و پرسش از خبرگان و روش گروه کانونی متشکل از خبرگان بیمه اتکایی به بررسی ریسک های بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی و ریسک های ابزار معاوضات بیمه های غیرزندگی پرداخته، سپس انواع مختلف روش های پوشش این ریسک ها بیان می شود.

    یافته ها

    پس از بررسی ریسک های بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی، اقسام مختلف ریسک های  مترتب بر دو مدل عملیاتی بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی و روش های پوشش ریسک آن ها که بر مبنای نتایج  بدست آمده از خبرگان گروه کانونی است، احصا می گردد. 

    نتیجه گیری

    یکی از ابعاد اجرایی شدن بازار معاوضات بیمه های غیرزندگی بررسی ریسک های آن می باشد که در این پژوهش ریسک ها و انواع روش های پوشش ریسک مدل ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اوراق بهادار بیمه ای، معاوضات بیمه های غیرزندگی، پوشش ریسک
|
  • Mohammad Rezaee, Fereidon Rahnama *, HamidReza Saeednia, Zahra Alipour Darvish Pages 9-36
    Objective

    The insurance industry is highly competitive and rapidly maturing, and the organizational structure and resources of companies lead to different value creation. insurance companies should take advantage of all opportunities available to gain customer confidence to attract customers. nowadays, if an organization fails to create value for its customers, it is out of the mind of the customer it will disappear from the market scene, hence one of the ways to create competitive advantage in today's highly competitive market creating value for customers. Keller believes that one of the ways to gain competitive advantage in today's highly competitive market is to create brand value, and therefore in this industry, creating brand value in shaping competitive advantage should be one of the most important requirements of insurance managers. The purpose of this study is to present a model of brand value creation in the insurance industry with emphasis on life insurance.

    Method

    The researcher method used in this paper is a qualitative one with a grounded theory approach. The statistical population of the research consisted of the life insurance managers of three Sina, Passargad and Iran insurance companies. The researcher was using theoretical sampling and he did 17 interviews to get the data he needed to analyze.

    Finding

    The researcher conducted a conceptual model of interview analysis using open, axial, selective coding of his research results in a model consisting of six main dimensions and twenty-seven subscales.

    Conclusion

    Based on the analysis, it can be said that the most important ways to reduce the effect of inflation on life insurance premiums is to increase the annual premium in proportion to the inflation rate. That is, it may exist because by specifying the "premium adjusting rate" or "insurance capital" in the contract, the insurance premium payment premium and annual insurance obligations have increased over the previous year to insure the value to the customer be success.

    Keywords: Brand value creation, Insurance Industry, Grounded Theory Approach, Life Insurance
  • Abolfazl Shahabadi *, Fatemeh Mehdipur, Ali Moradi Pages 37-66
    Objective

    The risk involved in entrepreneurial activities and the problem of financing in the field of entrepreneurship are two major challenges for the development of entrepreneurship. However, the development of the insurance industry as a central institution for reducing financial risk, as well as the institution of investment can help address these two challenges.

    Methodology

    This research, with the approach of panel data and generalized moment method, has estimated the effectof insurance penetration on entrepreneurial space in two groups of developing and developed selected countries during the period 2013-2018.

    Findings

    The results showed that the effectof insurance penetration on entrepreneurship in both groups of selected countries is positive and significant. Also, the effectof control variables including human capital, R&D, economic freedom, information and communication technology and financial development on the entrepreneurial environment in both groups of selected countries is positive and significant.

    Conclusion

    Increasing the share of insurance in the economy of selected countries has helped to improve the entrepreneurial environment. Therefore, increasing the insurance penetration rate as a way to develop the entrepreneurial environment should be considered by macroeconomic policymakers in selected countries. 

    Keywords: Entrepreneurship Space, Insurance Penetration, Human capital, Economic Freedom, Information, communications technology
  • Elham Nobahar *, Mohsen Pourebadollahan Covich, Robabeh Bahlouli Pages 67-92
    Objective

    Information asymmetry and its problems are one of the most important issues in the insurance industry. Asymmetric information between insurer and insured can severely affect insurance companies' profit and pose significant risks to them. One of the most important risks arising from asymmetric information is adverse selection risk. Adverse selection is the tendency of high risks to be more likely to buy insurance or to buy larger amounts than low risks. Adverse selection is an important source of inefficiency in insurance markets. In this regard, the main purpose of this study is to investigate the risk of adverse selection in Iran's health insurance industry.

    Methodology

    In this study we use a model of demand for health services to incorporate the essential features of asymmetric information in health insurance markets. This model is based on the work of Bajari et al. (2014) and Culter & Zeckhauser (2000). The used data is extracted from the cost and income inventory of the urban and rural households in Iran in 2016. In order to test the existence of adverse selection in the Iranian health insurance industry, at the first step, using the nonlinear least squares (NLS) method the demand function for health services is estimated, and employing the estimated parameters, the latent health status variable of each household is obtained. Afterwards, the latent health status distribution between the two groups of insured and uninsured households are compared using Kolmogorov-Smirnov statistic test.

    Findings

    The result of the two-sample Kolmogorov–Smirnov test shows that the distribution of latent health variable is not equal in two groups of insured and uninsured households. In other words, there is a significant difference between the health status of insured and uninsured households. As well as, a comparison of the distribution of latent health status between insured and uninsured households shows that on average the level of latent health of insured households is lower than that of uninsured households. Therefore, existence of adverse selection in the Iranian insurance industry is confirmed. Also, according to the results, the risk aversion parameter of households for consumption of health services ( ) equals to 0.1109 and for consumption of other goods ( ) is equal to 0.0226. This result implies that households are more risk averse with respect to health status than to the aggregate consumption commodity.

    Conclusion

    The results confirm the existence of adverse selection in the Iranian health insurance industry. In addition, the results show that risk aversion for the consuming health services is higher than other goods consumption. Therefore, it is essential that health insurance companies plan and act to reduce the risk of adverse selection. We also presented some strategies to minimize the adverse selection risk.

    Keywords: Adverse Selection, Health Insurance, Latent Health Status Distribution, Nonlinear Least Squares, Iran
  • Nazila Niakan Lahiji *, Manijeh Haghighinasab Pages 93-122
    Objective

    In the marketing management process, Market segmentation is a sub process which effects market mix including product, price, distribution and advertising. Proper implementation of this process will help the marketers understand customers better and as a result, with the proper design of the marketing mix, the need of them will be better meet. According to the value, position and production numbers of sell of Auto -hull insurance in Iran’s insurance industry, the purpose of this paper is segmentation of this market.

    Research method

      this research is an applied research and its method is quantitive and data for this research was gathered from library and the database. the statistical population of this research was customers of Auto -hull insurance of one of the biggest insurance Company in Iran, which includes 20,000 customers. Sample size of this research was 972 and sample collection method was snowball. In this research, the variables, age and value of the car, number of cylinders, usage, method of premium payment, history of previous damages and duration of the insurance policy was used to segment the market.

    Findings and Conclusion

    Finally, data was analyzed by two-stage cluster analysis and 4 segments was identified. we suggested that the insurance company consider cluster one as the market target, which is the largest cluster available and according to its characteristics, they use cars for office and corporate affairs. So, this company should use B2B strategies. To attract customers of this segment of the market, we can use strategies such as selling this type of insurance along with other insurance policies to the company, considering special facilities and discounts or direct sale.

    Keywords: Auto - Hull Insurance, Market Segmentation, Clustering
  • MohammadAli Rastegar *, Zahra Manshouri Pages 123-157
    Objective

      This paper analyzes the possibility of publishing mortality bonds. This class of securities provides attractive investment opportunities for capital market and is a good hedging tool for managing the risk of life insurance companies. It allows the insurers to access a new source of financing and provides some facilities for investors to diversify their portfolios.

    Methodology

    It is required to predict future rate of mortality in order to conduct pricing of mortality bonds. We used lee and carter model simulation mortality rate, as it is very flexible and can be used for limited data. First, the mortality rate of 5 _year age groups for years between 1996 and 2016 was calculated. The reason for using Gregorian calendar is that we use the united nation’s database. With Singular Value Decomposition (SVD), Lee-Carter model parameters were estimated and we have produced various scenarios for Iran’s mortality index for the next three years using the Monte Carlo simulation. In the last step, a sensitivity analysis for the interest rate and catastrophe threshold was provided to examine the price response to changes in interest rates and changes in the threshold.One of the characteristics of the q-forward contracts if that they can be used for hedging both mortality and longevity risk. Mortality risk refers to the risk that mortality rates are higher than expected whereas longevity risk refers to the risk that mortality rates are lower than expected. A q-forward is an agreement between two counterparties to exchange at a future date (the maturity of the contract) an amount equal to the realized mortality rate of a given population at that future date (the floating leg), in return for a fixed mortality rate agreed upon at the inception of the contract (the fixed leg). In principle there are hedgers who are interested in both sides of the trade of a q-forward contract.

    Finding

    The result shows that at maturity of three-year mortality bonds, increasing the interest rate, will rise the prices of these securities. Moreover, as the threshold grows, the price of these securities also increases; it is because the probability of default by issuer is reduced. Furthermore, by keeping other conditions constant, if the issuer determines the threshold range to two units, the price of these securities is reduced. Ultimately, the result shows that there is a small possibility of issuing these papers in the Iranian financial market.

    Conclusion

    In addition to introduction of mortality bonds which is an available investment instrument in global financial markets, this study aims to investigate possibility of issuing it in Iran and also overview the pricing of these bonds for domestic investors and issuers based on earnings discount approach.

    Keywords: Possibility of issuing mortality securities, pricing, Lee Carter- model, Simulation, Monte Carlo, Swiss reinsurance
  • Manije Yadegari *, Tooraj Mogibi, Nillofar Imankhan, Seyedali Mehdizadeashrafi Pages 157-184
    Objective

    The main purpose of this study was to investigate and provide a model for employer branding in Iranian private insurance companies.  

    Methodology

    This study is applied with a developmental approach in terms of purpose, and in terms of data collection and data analysis, nature is qualitative research, and in terms of environmental studies is a survey. In-depth interviews and the questionnaire were used to collect data, as well as 22 insurance industry experts included managers of insurance companies in the field of human resources.  

    Findings

    The research findings showed that the three stages of open coding, axial coding and selective coding indicated 16 general categories that in paradigm model included: causal conditions, axial category of competency, deployment strategies, contextual factors, and confounding conditions and facilitating conditions as well as the implications of the process of employer branding paradigm in insurance companies reflect the relationships between its various dimensions.

    Conclusion

    The results of the present study showed that employer branding in insurance companies based on work-life balance, rewards and benefits, social responsibility, organizational brand strength, internal branding, work environment, individual and professional competencies, culture and organizational environment will be proved. 

    Keywords: Employer Branding, Insurance Companies, Grounded theory, Competency
  • Mohammadamin Bozorgmehr *, Hossein Saberi Pages 185-208
    Objective

     In the present study, the theory of deduction of Wergild for deliberate homicide as one of the new jurisprudential and legal perspectives on the issue of Wergild in all types of homicides, including homicides in traffic accidents, and its impact on legal obligations Companies active in the field of third-party insurance have been examined with the aim of inspiring the legislative body to amend the relevant laws and regulations.

    Method

     The present study was conducted using a descriptive-analytical method and by searching for library sources including Acts and Rules, jurisprudential and legal books, articles and other related databases.

    Finding

     The results of this study confirm the Islamic jurisprudence has condemned the principle of condemnation of blood feuds during the Prohibited months, but there are differences of opinion regarding the scope of its condemnation on all types of murders as well as on the underlying crimes. He has accepted murder of all kinds. However, the innovative achievement of the present study shows that from the viewpoint of Imamieh jurisprudence and criminal law, there are numerous reasons and evidence for the condemnation of intentional homicide, Including the study of hadiths and narrations, the clarification of areas, the materiality of the practical principle, the principle of doubtful interpretation of the accusation, and finally the conformity of the criminal policy with the temporal and spatial conditions, that should be addressed by the Iranian legislator, especially in the insurance industry.

    Conclusion

     The acceptance of the theory of concentration of Wergild for deliberate homicide on the one hand is more in line with the present conditions of Iranian society and on the other hand, it would significantly reduce the legal obligations of third-party insurance companies, equivalent to the riyal of a Muslim man's blood money in the forbidden months, because by incorporating the above-mentioned theory into the relevant laws, the concentration of blood money on crimes The unintentional consequence of car accidents has been a matter of course for many years to come, and as a result, many of the problems associated with claiming surplus diets on the insurers' ceiling will also be resolved.

    Keywords: Transcendental Criticism, Exacerbated wergild, Prohibited Month, Quasi-Deliberate Crimes, Third Party Insurance
  • Seyed MohammadJavad Mirtaher *, Gholamreza Soleimani Amiri, Seyyed Abbas Mousavian Pages 209-240

    swaps market and the different types of risks associated with the two operational models of the non-life insurance exchange marketRisk assessment and management are among the most important challenges for managers in different companies and industries. The insurance industry is no exception, and there are numerous problems in distributing the risks and demands of large insurance companies that are not repaid for a long time and the amount of claims is increasing day by day, necessitating the design and use of new financial tools to solve the problems of the insurance industry.Non-life insurance swaps are one of the new derivative financial instruments that additionally contributes to the hedge and transfer of risk and as an insurance security can also balance the risk as well as free up the risk-holding capacity of insurance and reinsurance companies. In addition, insurers' differing views on risks and their probability of occurrence can lead to the formation of insurance swaps markets, especially catastrophic swaps.

    Method

     first, based on library studies and by descriptive-analytical method, are calculated based on the results obtained from the experts of the focus group of reinsurance experts to present non-life insurance swaps market and non-life insurance swaps tools, Then different types of methods of covering these risks are expressed

    Finding

     After analying the market risks of non-life insurance swaps, different types of risks are calculated based on the two operational models of the non-life insurance swap market and the methods of covering their risks counts, which are based on the results obtained from the experts of the focus group.

    Conclusion

      One of the dimensions of the implementation of the non-life insurance swap market is the study of its risks. In this research, the risks and various methods of risk coverage of the model are presented.

    Keywords: Insurance-linked securities, non-life insurance swaps, Risk coverage